Zamieszczone przez MiKruS
[O2] Dystans w O2. Czy ktoś zakładał?
Zwiń
X
-
nasza droga: www.wpzs.pl
-
-
lec
Jab, dlaczego ? bo nie seryjne ? uzasadnij please.Bo na tej samej zasadzie wymiana silentblokow na lepsze to tez bedzie WT.
Komentarz
-
It was joke z wiejskim tuningiem - jakby ktos zbyt serio moje slowa odebral...
W kazdym razie moj osobisty poglad jest taki, ze RS jest juz jednym z tych aut do ktorych nie powinno sie dawac felg innych niz fabryczne.
Na mobile.de ktos sprzedaje RS-a na chyba 19-kach od Audi - felgi wypas, z pewnością duzo drozsze i lepsze niz Skodowskie, ale dla mnie to auto wyglada jak smietnik - yghhh :x
Po prostu taki mam poglad na sprawe...
Co do dystansow, to jest IMHO ledwie zauwazalne, kosmetyczne poprawienie tego co fabryka ewidentnie spieprzyla - czyli wcisnela felge w srodek auta, jak w starym Citroenie BX... :?
No chyba, ze ktos chce "dopieprzyc" jakis grubasny dystans, to wtedy lipa panie...TDI 205PS
Komentarz
-
-
lec
MiKruS, a mierzyles ile masz miejsca do krawedzi ?u mnie sprawe idealnie zalatwialy dystanse 10mm - opona byla rowno z nadkolem. No ale musialem je wywalic bo bez pierscienia centrujacego sie nie da jezdzic. Pomijam fakt sporadycznego obtarcia...
Jesli masz mniej niz 15mm to dupa - dopiero od 15mm masz dystanse z pierscieniami centrujacymi. Jesli mniejsze to tylko przelotowe, a tu masz problem bo masz oryginalne alu i do nich nie da sie dolozyc dodatkowego pierscienia centrujacego.
Jakbys mial jakies AEZ np to bierzesz sobie przelotowy np 10mm do tego pierscien centrujacy i wszystko pieknie razem wspolgra. A tak to masz taka sama sytuacje jak ja. Albo masz miejsce na tyle w nadkolu zeby dac min 15mm albo kola wystaja poza obrecz
Komentarz
-
Zamieszczone przez MiKruSCo do dystansow, to jest IMHO ledwie zauwazalne, kosmetyczne poprawienie tego co fabryka ewidentnie spieprzyla - czyli wcisnela felge w srodek auta, jak w starym Citroenie BX...
No chyba, ze ktos chce "dopieprzyc" jakis grubasny dystans, to wtedy lipa panie...
Nie wiem czy ktoś robi np. 10mm z kołnierzami....wydaje mi się , że nie.
Komentarz
-
-
lec
Zamieszczone przez arci910mm z kołnierzami....wydaje mi się , że nie
Komentarz
-
lec
MiKruS, siedzie wlasnie w ASO i sprawdzilem sobie na RS'ie jak to wyglada. Ta salonowa jest na 17" i tam spokojnie wsadzisz 15mm dystanse i powinno byc ok (mierzylem palcem jedynie), 17mm tez powinno wejsc ale nie wiem czy kola by sie daly rade schowac, ale za obrys by jeszcze nie wystawaly IMO.
Komentarz
-
lec
-
lec
no IMO nie moze byc i na 18" bedzie mniej miejsca, kwestia jak szeroka jest ta opona na tych fabrycznych 18", ale w koncu siedze w ASO to sie zaraz dowiem :P
Komentarz
-
Zamieszczone przez MiKruSI ET jest tez 35 przy 17-kach i 18-kach
Wydawalo mi sie ze skoda ma ET 54 przy felgach fabrycznych - mowa o 17" sputnik (nie wiem jak jest dokladnie w rs'ie)
Zmiana felg na ET 35 daje wlasnie efekt pokrycia sie kola z krawedzia auta "na styk" Oczywiscie ten sam efekt mozna uzyskac stosujac dystans 19mm (zakladam ze szerokosc felgi jest ta sama czyli 7,5" bo tyle skoda miala)*
tak to mniej wiecej powinno wygladac
Co do dystansow to mam do nich dystans :diabelski_usmiech - zawsze jest to jeden element wiecej i to miedzy kolem a piasta - wiec mam rezerwe do tego typu rozwiazan. Oczywiscie jesli nie chce sie zmieniac felg (zreszta calkiem fajnych w RSie) to pewnie trzeba zaryzykowac i zalozyc dystans.
*a moze jest dokladnie na odwrot? nie mam samochodu wiec ciezko mi stwierdzic.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
lec
ja sprawdzilem jak bylem w Skodzie jeszcze i powiedziano mi ze jedyna roznica to profil opony - czyli tak jak napisales Mikrus. Bylem zdzwiony ale przyjalem do wiadomosci.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jabar1975jw.
[ Dodano: Czw 05 Kwi, 07 19:52 ]
Kurna szukam w necie i nic q.wa nie moge znalezc na temat tego ET... :evil:
Jabar - wyglada na to, ze te Sputniki maja 7 cali szerokosci.
Podobnie jest z Zenithami 17" do RS-a.
A juz 18-ki mają szerokosc 7,5". Czyli jednak jest jakas roznica...TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSwyglada na to, ze te Sputniki maja 7 cali szerokosci.
Podobnie jest z Zenithami 17" do RS-a.
pytanie tylko w ktora strone te 0,5 cala wiecej poszlo na zewnatrz czy do srodka?
znajac skode to pewnie w "dupy strone"
szkoda ze takie fajne felgi maja a wogole ich nie eksponuja tylko takie schowane do srodka jakby sie wstydzili.
MiKruS, wydaje mi sie ze pisales ze dystanse chciales dac na tyl, a co z przodem? ze wzgledu na trakcje w zakretach chyba tez warto by "sie poszerzyc" ?nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975pytanie tylko w ktora strone te 0,5 cala wiecej poszlo na zewnatrz czy do srodka?
znajac skode to pewnie w "dupy strone"
szkoda ze takie fajne felgi maja a wogole ich nie eksponuja tylko takie schowane do srodka jakby sie wstydzili.
Zamieszczone przez Jabar1975MiKruS, wydaje mi sie ze pisales ze dystanse chciales dac na tyl, a co z przodem? ze wzgledu na trakcje w zakretach chyba tez warto by "sie poszerzyc" ?TDI 205PS
Komentarz
-
-
Slyszalem, ze przegiecie z dystansem moze wywolac efekt MR2/S2000, czyli trzyma sie zajeb...cie, az nie pusci, a wtedy zostaje zdrowaśka :twisted: Ale mysle, ze to przesada :lol:
Co do dystansów, to mam info od Maria Q.: ul. Chłodna 45, p. Jan Biernacki (pod 50tke, z wąsem) - dystanse aluminiowe H&R, na miejscu mozna przymierzyc, wiec IMO problemu nie ma. Dobierze sie cos... :wink:
Komentarz
-
-
nie sledziłem całego tematu więcprzepraszam z góry jak ktoś to już powiedział ale przy zmniejszaniu et mogą wystąpić wibracje , rezonans na samochodzie , coś takiego jak przy nie wyważonygh kołach. poza tym każde pół cala poszerzenia felgi powoduje usztywnienie /stwardnienie/ opony co na naszych drogach niestety.............. :diabelski_usmiech
oczywiście wszystkie te tezy są tylko moimi (i nie tylko :wink: ) wymysłami i od razu mówię że nie zamierzam wdawać się w dyskusje ze wszystkowiedzącymi.
O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
jaki masz rozmiar i et tych felg?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz